top of page
Al vanaf mijn jeugd ben ik gefascineerd door het vastleggen van beelden.  In ons gezin werden we regelmatig op de foto gezet, waardoor ik nu dankbaar kan terugkijken op mijn jeugd in diverse fotoboeken.  Al glimlachend kijk ik dan terug naar hoe we opgroeiden en ben ik blij dat dit soort momenten bewaard zijn gebleven.
Over mij Stan Smits Fotografie
Tijdens een fotoshoot werk ik altijd samen met het model dat ik fotografeer. In dit geval op en prachtige buitenlocatie.

Over mij.
Al vanaf mijn jeugd ben ik gefascineerd door het vastleggen van beelden.

In ons gezin werden we regelmatig op de foto gezet, waardoor ik nu dankbaar kan terugkijken op mijn jeugd in diverse fotoboeken.
Al glimlachend kijk ik dan terug naar hoe we opgroeiden en ben ik blij dat dit soort momenten bewaard zijn gebleven.

Zelf ben ik later ook alles vast gaan leggen met de camera.
Met name door de komst van de digitale fotografie werd het steeds handiger om altijd overal te kunnen fotograferen.
Wanneer ik de natuur in ging om vogels te fotograferen ging dat eerst nog met een simpele digitale compact camera. 
Hiermee moest ik de vogels dan zo dichtbij mogelijk benaderen, wilde ik ze enigszins fatsoenlijk op de foto krijgen. Hierdoor leerde ik wel goed te
fotograferen en geduld te hebben. En lukte het een keer niet,
dan kon ik mij nog altijd richten op het vastleggen van prachtige landschappen.

Een aantal jaren geleden ben ik overgestapt naar een spiegelreflexcamera.
Mijn foto's werden steeds beter en werd ik daarom steeds vaker door mensen gevraagd om fotoshoots te komen doen van gezinnen en evenementen.
Vanaf toen kreeg ik de smaak te pakken om voor andere mensen de momenten vast te leggen die er voor hen toe doen.

Op dat moment begon het idee te borrelen om voor mezelf te beginnen als portretfotograaf. Ik ben dus letterlijk met mijn camera in de hand begonnen aan deze bijzondere reis om een ondernemer te worden. Ik hou ervan om stap voor stap nieuwe dingen te ontdekken en te leren die ik nog niet kan of beheers.
Ik ben wat dat betreft echt van het kaliber learning by seeing and doing. 

Als mens heb ik naast het goed omgaan met fotoapparatuur ook geleerd om goed om te gaan met verschillende soorten mensen, waardoor ik praktisch op elk niveau met mensen kan omgaan.
Al deze skills gebruik ik daarom juist als fotograaf waarbij ik niet alleen maar zo goed mogelijke foto's aanlever, maar mensen ook een leuke ervaring laat beleven wanneer ze door mij gefotografeerd worden. 

Ik fotografeer verschillende stijlen zoals familie, gezin, portret, personal branding, bruiloften, evenementen, webshop etc.
Naast fotografie geef ik ook workshops fotograferen voor beginners.
Ook heb ik een eigen podcast Fotografie door mijn ogen waarin ik vertel over mijn belevenissen als fotograaf en ondernemer.

Stan Smits Fotografie

bottom of page